Noi sancţiuni pentru contravenţiile silvice


cod silvic
În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a declarat că ordonanţa de urgenţă privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, adoptată în şedinţa de Guvern din 31 august, introduce peste 100 de noi sancţiuni, iar în cazul celor existente, la marea majoritate a acestora cuantumul amenzilor a fost cel puţin dublat.

În şedinţa de Guvern de au fost adoptate trei acte normative la propunerea Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, toate acestea reprezentând o îmbunătăţire vitală pentru domeniul forestier. Discutăm de ordonanţa de urgenţă privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, de ordonanţa de urgenţă privind perdelele forestiere şi hotărârea de guvern pentru şi a Hotărârii privind aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică“, a precizat Cristiana Paşca Palmer.

Ministrul Mediului a menţionat că până în prezent administratorii de pădure nu erau sancţionaţi dacă depăşeau nivelul de masă lemnoasă aprobat spre tăiere.