Substanţele tranchilizante folosite de personal specializat – Proiect


downloadProiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea art. 37 din Legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, a fost publicat, spre dezbatere publică, de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Schimbări preconizate se referă faptul că personalul specializat din cadrul Jandarmeriei Române poate să folosească tranchilizante, în condițiile legii, pe timpul îndeplinirii atribuțiilor specifice, şi anume substanțe tranchilizante care intră în categoria produselor biologice de uz veterinar, care „se comercializează numai din depozite veterinare autorizate şi se folosesc numai de către medicii veterinari, persoane fizice sau juridice autorizate, în cadrul actului medical-veterinar”.

Dotarea, pregătirea și acordarea dreptului de a utiliza arme cu tranchilizante pentru jandarmi sunt de natură a asigura soluționarea eficientă și în scurt timp a cazurilor care implică animale, în condiții care permit protejarea atât a oamenilor, cât și a animalelor.