Proiect privind abrogarea alin. (1) al art. 14 din Ordonanța Guvernului nr. 26/2013


Economii

În data de 31 august, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de Urgență privind abrogarea alin. (1) al art. 14 din Ordonanța Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

Potrivit art. 14 alin. (1) din Ordonanţa nr. 26/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 549 din 29 august 2013, “operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acţionarilor remuneraţii mai mari de 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe şedintă şi pentru mai mult de o şedinţă într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.”

Prin abrogarea alineatului se elimină temeiul legal în baza căruia societățile la care statul sau unităţile administrativ teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, pot retribui activitatea de participare a reprezentanților acționarilor la ședințele adunării generale a acționarilor.