Ghidul privind recomandări de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de daună auto RCA și CASCO


ASFPotrivit unui comunicat al ASF, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat Ghidul privind recomandări de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de daună auto RCA și CASCO în vederea protejării drepturilor consumatorilor de servicii și produse de asigurare.

De asemenea, în cadrul şedinţei, s-a hotărât analiza perioadei de dezdăunare și soluționare a dosarelor de daună deschise la asigurători în semestrul II 2015, în baza polițelor de asigurare obligatorie auto RCA. ‘Consiliul ASF a decis introducerea raportărilor trimestriale și integrarea analizei în Raportul de piață trimestrial/semestrial. Dezdăunarea este obiectivul principal de supraveghere privind apărarea drepturilor asiguraților, potrivit legii’, se menţionează în comunicatul instituţiei.

Totodată, Consiliul ASF a mai hotărât sancționarea unui număr de 25 brokeri de asigurare/reasigurare care nu au respectat prevederile legale cu privire la transmiterea raportărilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiară.