Proiect: ONG-urile ar putea finanţa proiecte de educaţie privind tranziţia la economia verde


ongPotrivit Ghidului de finanţare a Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, organizaţiile neguvernamentale pot finanţa proiecte de educaţie şi conştientizare care să vizeze măsuri-cheie în procesul de tranziţie la economia verde.

Ghidul lansat în dezbatere de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) se adresează organizaţiilor neguvernamentale în calitate de beneficiari care pot acţiona în parteneriat cu alte organizaţii neguvernamentale, instituţii de educaţie sau ale administraţiei publice locale. Finanţarea se acordă în cuantum de circa 95% din valoarea totală eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 450.000 lei.

Potrivit MMAP, în cadrul apelului din anul curent se vor aloca 30 milioane de lei pentru finanţarea de proiecte de educaţie şi conştientizare care să vizeze măsuri-cheie în procesul de tranziţie la economia verde, respectiv ecoturism şi turism durabil, economia circulară şi managementul deşeurilor, regenerare urbană şi clădiri verzi, eco-antreprenoriat şi eco-inovare, achiziţii verzi.