MMFPSPV, ANPDCA, ANES și ANPD vor acorda licențele pentru serviciile sociale


guvern
În cadrul şedinţei din 10 august, Guvernul a aprobat Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii nr. 118/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale și ale HG nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale precum și a regulamentelor-cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale.

Potrivit actului normativ aprobat, la nivelul MMFPSPV, ANPDCA, ANES și ANPD se înființează câte un compartiment de acreditare a serviciilor sociale, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru aceste instituții, care va derula activitățile de evaluare și certificare a calității serviciului pentru care se solicită licență, precum și de reglementare privind condițiile de acreditare, conform legislației privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale.

Decizia de acordare a licenței de funționare sau, după caz de retragere a acesteia va fi luată de conducerea instituțiilor menționate, la propunerea evaluatorului din cadrul compartimentului de specialitate.