Combaterea fraudei fiscale


proiecte-normative-aflate-in-dezbatere-publica-a536Conform unui sondaj Eurobarometru din 2016, 75% dintre europeni consideră că Uniunea Europeană ar trebui să facă mai mult în combaterea fraudei fiscale.

În acest context, președintele comisiei pentru afaceri economice și monetare, Roberto Gualtieri, a declarat că este necesară o reacție eficientă la această îngrijorare.

“Parlamentul European conduce această luptă, adoptând propuneri ambițioase și concrete pentru creșterea transparenței fiscale și combaterea evitării plătirii impozitelor, cerând schimburi automate de decizii fiscale între statele membre și rapoarte din partea multinaționalelor pe fiecare țară, dar și o definiție comună a paradisurilor fiscale și acțiuni concrete și puternice. Vom continua să insistăm pe lângă statele membre să-și consolideze politicile fiscale, să-și acopere lacunele și să-și amelioreze coordonarea la nivel UE și internațional. Este vorba de corectitudine față de cetățenii UE“, a mai adăugat Roberto Gualtieri.