Proiect: Acordarea unui supliment alimentar pentru elevi


elevi-1
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă privind aprobarea Programului naţional de acordarea unui supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat.

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, începând cu anul şcolar 2016 – 2017 se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde/zi în perioada desfăşurării activităţii didactice, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar.

Limita valorică cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz şi se actualizează periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor.

La cererea motivată a parinţilor, elevii care, din considerente de natură medicală, culturală ori religioasă/ confesională nu pot beneficia de pachetul alimentar/masă caldă, vor beneficia de produse alimentare adecvate, în limita unei valori zilnice de 7 lei/ elev sau preşcolar.