Constructorul auto german ar putea fi obligat să despăgubească clienţii europeni


ap-2014-2020.1Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, lucrează la un document împreună cu organizațiile pentru protecția consumatorilor din UE pentru a obliga grupul auto german să acorde despăgubiri clienților săi din Europa, în urma scandalul manipulării emisiilor poluante.

În luna iunie, constructorul auto german a promis că va aloca până la 15,3 miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe cei 475.000 deținători de vehicule diesel marca VW din SUA.

În schimb, grupul auto a respins cererile privind acordarea de despăgubiri celor 8,5 milioane de deținători de vehicule din Europa, unde diferențele legislative față de SUA fac ca șansele unor despăgubiri să fie mult mai mici.

Totuşi, în locul despăgubirilor, constructorul auto a implementat o rezolvare tehnică de remediere a autovehiculelor vizate de scandalul manipulării emisiilor poluante, grupul german apreciind că datorită acestei soluții deținătorii de autovehicule din UE nu vor fi afectați de diminuarea valorii automobilului.