Participarea militarilor români la Coaliţia Anti-ISIS


downloadMinisterul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că militarii români vor participa, în 2016, la Coaliţia Anti-ISIS. Astfel, cu până la 50 de militari, România va participa la demersurile Coaliţiei Globale destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene.

Reamintim că în perioada 20-21 iulie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL/DAESH la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

În cadrul acestei reuniuni s-a discutat despre accelerarea măsurilor de combatere a ISIL/DAESH, stabilizarea zonelor eliberate de sub ocupaţia organizaţiei teroriste, rolul important al NATO în cadrul procesului de consolidare a capacităţii de apărare irakiene prin intermediul pachetului de capabilităţi dedicat acestei ţări, precum şi din perspectiva utilizării avioanelor AWACS ale Alianţei Nord-Atlantice în sprijinul forţelor Coaliţiei de luptă împotriva ISIL/DAESH.