Reexaminarea legii privind impozitul specific în turism


turismPreşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii privind impozitul specific pentru persoanele juridice care desfăşoară activităţi în domeniul turistic, hotelier, restaurante, baruri şi alimentaţie publică.

Astfel, şeful statului cere reexaminatea actului normativ pentru că nu realizează pe deplin obiectivul preconizat de legiuitor, adică necesitatea creşterii încasărilor la bugetul de stat şi promovarea unei etici în afaceri, în special având în vedere importanţa domeniului turismului şi alimentaţiei publice.

De asemenea, preşedintele precizează că firmele care vor achita un impozit mai mare îşi vor majora gradul de îndatorare şi îşi vor micşora investiţiile, vor comite evaziune fiscală şi chiar îşi vor închide activităţile.

La finele lunii iunie, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă care stabileşte impozitul specific, prin derogare de la Codul Fiscal, pentru firmele care desfăşoară activităţi în domeniul hotelier, restaurante, baruri şi care oferă facilităţi de cazare pentru vacanţe.