Lansarea Catalogului național al specialiștilor în transparență din administrația publică locală


regulament-urbanismConform unui comunicat al instituţiei, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) a lansat prima variantă a Catalogului național al specialiștilor în transparență din administrația publică locală.

Acesta conține circa 1.000 de nume și adrese de contact ale responsabililor de aplicarea legislației transparenței din tot atâtea Unități Administrativ Teritoriale (UAT) din toate colțurile țării.

Disponibilă la: http://goo.gl/qn3WtG și actualizată la finele lunii iunie, baza de date este prezentată în format editabil în care se regăsesc adresele de contact ale responsabililor cu aplicarea Legii nr. 544/2001 şi a Legii nr. 52/2003 din cele 109 primării de municipiu, 6 sectoare ale Capitalei, 112 primării de județ și din peste 700 de primării de comune.

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic crede că prima condiție pentru funcționarea dialogului dintre cetățeni și administrație este ca aceste două părți să se cunoască și să poată intra în contact în mod direct.

Astfel, baza de date va fi completată periodic, până când va acoperi toate UAT-urile conținând numele și adresa de contact ale celor care doresc să facă parte din acest sistem național de evidență a responsabililor de aplicarea legislației transparenței în administrație.