Proiect privind gestionarea fondurilor europene


computer

Ministerul Finaţelor Publice a supus dezbaterii publice un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Astfel, prin proiectul de act normativ se actualizează definiția autorităților cu competențe în gestionarea fondurilor europene în vederea extinderii aplicabilității prevederilor prezentei ordonanțe la toate structurile care au responsabilitatea gestionarii și controlului fondurilor europene, inclusiv cele nominalizate pentru perioada de programare 2014 – 2020.

De asemenea, potrivit notei de fundamentare a proiectului se completează textul ordonanței cu prevederi specifice aplicabile procesului de închidere a programelor operaționale finanțate din instrumente structurale, de coeziune, din Fondul european pentru pescuit și din fonduri aferente Instrumentului de asistenţă pentru preaderare.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă mai introduce reglementări privind operațiunile pe care le vor întreprinde autoritățile cu competențe în gestionarea fondurilor europene și autoritatea de certificare în procesul de închidere a programelor operaționale.