Proiect privind întocmirea raportării contabile semestriale de către entitățile supravegheate de ASF


contabili-taxe_05580700

În data de 10 iunie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică Proiectul de Instrucțiune privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – SIIF.

Proiectul cuprinde prevederi referitoare la modalitatea de întocmire și depunere la sediul ASF și unităților teritoriale ale MFP, a raportărilor contabile semestriale, de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – SIIF, inclusiv formularele aferente acestei raportări.

Conform cerințelor art. 28 alin. (1) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF-SIIF au obligația de a întocmi situații financiare anuale în conformitate cu reglementările contabile aplicabile. De asemenea, la art. 28 alin. (2) din aceeași lege, se specifică că “Ministerul Economiei şi Finanţelor poate stabili întocmirea şi depunerea la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor a situaţiilor financiare sau a unor raportări contabile şi la alte perioade decât anual, în cadrul exerciţiului financiar.”