Program de informare AgroDiaspora


cq5dam.web_.banner_start.banner_12

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a inaugurat în perioada 8-10 iunie 2016 la Torino, Milano și Roma, programul AgroDiaspora.

Programul este dedicat informării cu privire la accesarea fondurilor europene din domeniul agriculturii de către cetățeni români care locuiesc și muncesc în străinătate.

“Programul AgroDiaspora a apărut ca o consecință firească a interesului manifestat de către membrii comunităților și mediului asociativ românesc din mai multe țări europene”, susţine ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

“România nu va putea avea în viitor agricultură performantă, cu o populație îmbătrânită la sate și fără a rezolva problema fărâmițării exploatațiilor agricole. Românii care au optat — dintr-un motiv sau altul — să emigreze în statele UE sunt în majoritate tineri, deci vorbim de o mare parte din populația activă a României pe care n-o vom putea aduce acasă până când nu vom crea mediul, condițiile și oportunitățile pe care aceștia le-au găsit în actualele state de rezidență.”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Astfel, prin PNDR 2014-2020 sunt oferite tinerilor o gamă largă de oportunități de afaceri în agricultură și dezvoltarea rurală.

De asemenea, în cadrul parteneriatului DPRRP-MADR, au fost tipărite 10.000 de broşuri care conţin materiale informative cu privire la oportunităţile de accesare a fondurilor europene.