Regulamentul Camerei Deputaților s-a modificat


Camera-Deputatilor

În data de 8 iunie, plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 204 voturi “pentru”, un vot împotrivă și 88 abțineri, proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului, prin care președintele acestui for își poate pierde mai ușor funcția.

Astfel, a fost modificat articolul 21, alin. (4) din Regulament după, potrivit căruia: “Calitatea de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (. . .) încetează înainte de expirarea mandatului ca urmare a revocării în condiţiile prezentului regulament sau, încetează de drept, în următoarele condiţii: lit. d) în caz de pierdere a sprijinului politic, potrivit art. 32, alin. (3) din Legea nr. 96 / 2006, republicată, la data informării plenului Camerei Deputaţilor despre încetarea calităţii de membru al Biroului Permanent.”

A fost modificat şi articolulu 26 din regulamentul Camerei şi prevede că: “Propunerea de revocare (n. r. a preşedintelui Camerei Deputaţilor) se face în scris de către liderul grupului parlamentar respectiv (n.r. care l-a propus).”

Şedinţa de vot final în care a fost votată modificarea regulamentului, a fost condusă de vicepreşedintele Florin Iordache, deputat PSD, deoarece Valeriu Zgonea a refuzat să conducă şedinţa, susținând că acţiunea este una nelegală.

Deputații au adoptat, pe articole, proiectul de hotărâre prin care este modificat regulamentul acestui for astfel încât Valeriu Zgonea să poată fi revocat din funcţia de preşedinte.