Procedura de finanţare din Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime


lcMinisterul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de solicitanţii privaţi de finanţare din Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări.

Actul normativ descrie principiile şi etapele minime pe care trebuie să le parcurgă solicitanţii privaţi care achiziţionează bunuri, servicii sau lucrări, în vederea depunerii cererii de finanţare în cadrul măsurilor finanţate din Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime 2014-2020, achiziţii aferente unor cheltuieli eligibile ce pot fi decontate ulterior în cadrul proiectului, în cazul în care pentru acesta se semnează contractul de finanţare.

Solicitanţii privaţi care achiziţionează servicii, bunuri sau lucrări aplică prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice dacă sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) şi alin. (3) din actul normativ.