Proiect de modificare a HG privind organizarea şi funcţionarea MMFPSPV


minister
Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 344/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi pentru modificarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare.

Deoarece în structura actualului Guvern nu mai există funcţia de ministru delegat pentru dialog social, prin proiect de act normativ se propune eliminarea din cuprinsul H.G. nr. 344/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi pentru modificarea unor acte normative cu modificările şi completările ulterioare, a noţiunii de “ministru delegat pentru dialog social”.

Dinamica lucrărilor instrumentate prin direcţiile de specialitate din domeniul asistenţei sociale, determină reorganizarea Direcţiei Servicii Sociale şi Direcţiei Politici Sociale în scopul eficientizării activităţii de la nivelul ministerului şi înfiinţarea Direcţiei Generale Asistenţă Socială.

De asemenea, Direcţia Generală Relaţii Externe se reorganizează şi se înfiinţează Direcţia Generală Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

Totodată se propune înfiinţarea Unităţii de Politici Publice, prin suplimentarea cu un număr de cinci posturi funcţii de execuţie vacante a numărului de posturi aprobat, care va funcţiona ca entitate de sine stătătoare, în subordinea directă a ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

De asemenea, se propune înfiinţarea Unităţii pentru Tehnologia Informaţiei, prin suplimentarea cu un număr de cinci posturi funcţii de execuţie vacante a numărului de posturi aprobat, precum şi prin preluarea posturilor şi a personalului din cadrul Compartimentului Sisteme Informatice, care va funcţiona ca entitate de sine stătătoare, în subordinea directă a ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.