Corecții salariale pentru angajații din instituțiile publice aflate în subordinea Ministerului Mediului


56b849c3682ccf174211404fSebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) și vicepreședintele CNSLR Frăția, a transmis o adresă ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, prin care solicită o întâlnire pentru a discuta despre salarizarea personalului din instituțiile publice aflate în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), care trebuie să suporte corecții.

La 25 mai, câteva sute de angajați din sistemul instituțional de protecție a mediului au protestat, în Piața Constituției, față de salarizarea pe care aceștia o consideră ‘modestă’. Astfel, Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) și-a declarat solidaritatea și susţinerea necondiționată față de salariații care lucrează în sectorul de mediu.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat săptămâna trecută, că 7 ministere vor beneficia de majorări salariale potrivit proiectului Ordonanței privind salarizarea în sistemul public, dar 57 de instituții asimilate administrației publice centrale nu vor beneficia de aceste creşteri.