160.000 de persoane nu au acte de identitate în România


act de identitateSecretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ciprian Necula, a afirmat că 160.000 de persoane nu au acte de identitate în România, iar apelurile de proiecte lansate la 16 mai vor soluţiona această problemă în cartierul Giulești-Sârbi.

Acesta a menţionat că cea mai mare problemă în obținerea unui buletin este lipsa unui domiciliu.

La 16 mai, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis pe platforma MySMIS două apeluri de proiecte, în sumă de 350 milioane euro, care își propun reducerea sărăciei în comunitățile marginalizate.

Conform unui comunicat al MFE, apelurile abordează problema sărăciei prin măsuri din toate domeniile cheie pentru incluziunea socială: ocupare, educație, locuire, sănătate, servicii sociale și anti-discriminare, adresate atât celor mai săraci copii, cât și familiilor lor.

Autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale, partenerii sociali și societățile comerciale care vor să aplice au la dispoziție două linii de finanțare separate:
Obiectivul Specific 4.1. — Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome și
Obiectivul Specific 4.2. — Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate (indiferent de dimensiunea populației de etnie romă).