Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023, modificări


computerMinisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea H.G. nr. 294/2015 privind aprobarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023.

Prin proiectul de Hotărâre se propune ca aplicarea criteriilor de prioritizare a unităţilor administrativ-teritoriale în care se vor derula lucrări de înregistrare sistematică şi stabilirea listei unităţilor administrativ-teritoriale, inclusiv a sectoarelor municipiului Bucureşti să fie în responsabilitatea unei Comisii interministeriale.

Membrii comisiei interministeriale sunt reprezentanţi desemnați ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Transporturilor, Ministerului Fondurilor Europene (Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare) şi ai Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Având în vedere complexitatea și importanța procesului de stabilire a criteriilor de prioritizare a unităţilor administrativ-teritoriale și responsabilitatea stabilirii listei de prioritizare, instituțiilor mai sus menționate le revine responsabilitatea implicării de personal tehnic de specialitate prin desemnarea reprezentanților proprii în cadrul Comisiei interministeriale, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

De asemenea, se reglementează necesitatea ca la lucrările comisiei interministeriale să participe cu rol de observatori, reprezentanţi ai Comisiei Europene – Direcția Generală Politică Regională și Urbană.