Când vor fi gata Normele de aplicare pentru Legea indemnizațiilor pentru mame


copilMinistrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că până la 1 iulie ar putea fi gata Normele de aplicare pentru Legea indemnizațiilor pentru mame, pentru ca ulterior să fie puse și în dezbatere publică înainte de a fi aplicată legea.

Astfel, la moment, Ministrul Muncii şi Ministerul de Finanțe se află în discuţii pentru a găsi resurse necesare care să permită implementarea legii la termenul stabilit, urmând ca aproximativ 3.000 de părinți sa beneficieze de prevederile acestei legi, iar impactul bugetar ar fi de 226 milioane de lei pentru acest an.

Reamintim că la finalul lunii martie a fost aprobat proiectul de lege de către Plenul Camerei Deputaților, care elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se stabilește că indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, declară că Guvernul va avea în vedere la rectificarea bugetară redistribuirea fondurilor necesare plății indemnizațiilor pentru mame