Senatul a adoptat o propunere legislativă privind siguranța operațiunilor petroliere offshore


senatCu 88 de voturi “pentru”, Senatul a adoptat o propunere legislativă privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.

Astfel, actul normativ stabileşte obiectul, domeniile de aplicare, principiile de gestionare a riscurilor privind operațiunile petroliere offshore, considerentele de siguranță și mediu cu privire la acordurile petroliere, răspunderea de mediu.

De asemenea, propunerea legislativă mai prevede înfiinţarea Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, autoritate administrativă, de specialitate, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, stabilirea atribuțiilor și modului în care va interacționa cu alte autorități competente din domeniu.

Deoarece există riscuri semnificative de producere a unui accident major în cadrul operațiunilor petroliere offshore, se dorește ca prin reducerea riscului de poluare a apelor offshore, prezenta lege să contribuie la asigurarea protecției mediului marin și la atingerea sau menținerea unei stări ecologice bune până în 2020“, se mai arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.