Drepturile de acces al autorităţilor publice române la Sistemul Informatic Naţional de Semnalări, modificări


formulareMinisterul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea H.G. nr. 966/2010 privind drepturile de acces al autorităţilor publice române la Sistemul Informatic Naţional de Semnalări.

Prin proiectul de hotărâre se propune extinderea drepturilor de acces acordate Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV) la nivelul Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV).

De asemenea, potrivit notei de fundamentare, prin proiectul de hotărâre se propune modificarea drepturilor de acces pentru Ministerului Afacerilor Externe, în vederea acordării dreptului de consultare a semnalărilor referitoare la:
– documente oficiale în alb care au fost furate sau utilizate în mod fraudulos;
– documente oficiale în alb care au fost pierdute sau notificate autorităților emitente ca fiind furate în străinătate;
– documente de identitate eliberate, de tipul pașapoartelor, cărților de identitate, permiselor de conducere, documentelor care atestă șederea, respectiv rezidența pe teritoriul României și documentelor de călătorie furate sau însușite ilegal;
– documente de identitate eliberate, de tipul pașapoartelor, cărților de identitate, permiselor de conducere, documentelor care atestă șederea, respectiv rezidența pe teritoriul României și documentelor de călătorie pierdute, anulate sau notificate autorităților emitente ca fiind furate în străinătate.