Programul “Prima maşină” a fost corelat cu Programul “Rabla”


prima-masina11-original

Potrivit unui comunicat al Guvernului, voucherele obținute prin Programul “Rabla” vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziționarea unui autoturism nou prin Programul “Prima mașină”.

În data de 30 martie 2016, Guvernul a adoptat o hotărâre care corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național va putea achiziționa un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul “Rabla” pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din prețul de achiziție a noului autoturism.

Pentru acest an, Guvernul a stabilit ca plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul Programului “Prima mașină” să fie de 100 de milioane de lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanţii.

Guvernul a adus aceste modificări în scopul creşterii atractivităţii Programului “Prima maşină”, prin acordarea posibilităţii cumulării beneficiilor celor două programe guvernamentale.