Noul regulament de funcţionare al CNATDCU


masterat_doctoratPrin ordin al ministrului Educaţiei Adrian Curaj a fost aprobat noul regulament de funcţionare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Astfel, pentru asigurarea transparenţei şi a calităţii procesului de selecţie a viitorilor membri, Ministerul Educaţiei a decis constituirea, pentru fiecare din cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU, a câte unui Comitet de selecţie, fiecare format din cel mult patru personalităţi.

Din maximum 47 de membri este format Consiliul general al CNATDCU, dintre care maxim 35 sunt preşedinţii comisiilor de specialitate, şi este condus de un preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar general, aleşi de către membrii acestuia în prima şedinţă.

Potrivit regulamentului, pot fi membri CNATDCU cadre didactice universitare şi cercetători având cel puţin titlul de conferenţiar sau de CS II ori titluri echivalente obţinute în străinătate, membri ai Academiei Române şi ai unor instituţii de cultură.