Deplasări pe lună decontate, proiect


bani_87853945676_38157000_77343600Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Senat, persoanele care ocupă funcţii de demnitare publică numite sau asimilate funcţiilor de demnitate publică, altele decât miniştrii, secretarii se stat şi asimilaţii acestora, precum şi înalţii funcţionari publici beneficiază lunar de o deplasare dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea unde îşi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, al cărei cheltuieli se decontează în condiţiile legii.

Proiectul îşi propune să corecteze versiunea actuală a articolului 14*7 din Legea nr. 204/2013.

Iniţiatorii proiectului consideră că prin actuala prevedere “persoanele care deţin funcţiile de secretar de stat şi asimilaţii acestora au pierdut drepturile dobândite prin HG nr. 69/2005, respectiv decontarea a 4 drumuri, urmând să fie decontat un singur drum pe lună”.

În expunerea de motive se arată că persoanele care vor fi afectate de acest proiect de lege sunt nevoite, în momentul de faţă, să suporte cheltuielile de deplasare, ceea ce reprezintă un efort financiar major, raportat la nivelul indemnizaţiilor.