Ajutoare de urgenţă pentru familii afectate de calamităţile naturale


ajutor social
În cadrul şedinţei din 23 martie, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care 272 de familii şi persoane singure afectate de calamităţi naturale, inundaţii, alunecări de teren, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.105.300 lei.
Această formă de sprijin financiar va fi acordată astfel:

  • unui număr de 19 familii aflate în situaţii dificile cauzate de calamităţi naturale, inundaţii şi alunecări de teren, din judeţele: Cluj, Sălaj, Suceava, Timiş;
  • unui număr de 11 familii ale căror locuinţe şi bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate de incendii, din judeţele: Argeş, Braşov, Călăraşi, Olt, Sibiu, Suceava, Vâlcea;
  • unui număr de 242 de familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială. Aceste familii locuiesc în judeţele: Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare de urgenţă se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.