Societatea Timişoara propune tăierea pensiilor foştilor membri ai Securităţii


baniiiiiiiii_44961100La 26 de ani de la redactarea Proclamaţiei de la Timişoara, fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societăţii Timişoara, propune tăierea pensiilor foştilor membri ai Securităţii şi ai aparatului de conducere comunist cu 50 până la 75%.

Conform acestuia, legea i-ar include pe cei care au făcut parte din nomenclatura comunistă, dar şi foşti securişti, în total, circa 15.000 de persoane din întreaga ţară.

„Am zis să le tăiem pensiile următorilor – membri ai consiliilor de miniştri până la nivelul din ministere din perioada comunismului, membrii prezidiului marii adunări naţionale, primii secretari judeţeni, secretarii adjuncţi judeţeni, conducerea fostei securităţi, ofiţerii din fosta Direcţie a şasea a Securităţii, persoanele care au fost stabilite ca lucrători sau colaboratori ai securităţii”, a menţionat Marius Oprea.

Astfel, tăierea pensiilor celor vizaţi se poate face printr-o hotărâre a instanţei, în baza informaţiilor obţinute de la CNSAS sau Investigării Crimelor Comunismului. Printre aceştia ar fi şi fostul preşedinte Ion Iliescu.