Formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice


lc

Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului Preşedintelui ANAF nr. 3622/2015 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului normativ, ca urmare a intrării în vigoare a dispozițiilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, se impune actualizarea conținutului actelor administrativ-fiscale emise de organele fiscale în derularea procedurii privind impunerea din oficiu a veniturilor persoanelor fizice, realizate anterior datei de 1 ianurie 2016 (temeiul de drept, termenul de depunere a contestaţiei).

Prin urmare, se propune completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3622/2015 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice, după cum urmeză:
– aprobarea modelului și conținutului formularului 256 “Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice”;
– aprobarea modelului și conținutului formularui 257 “Decizie de desfiinţare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice”.