A fost publicată procedura de înscriere a copiilor în clasa I


gradatie de meritProcedura privind înscrierea copiilor direct în clasa I, fără să fi trecut prin clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2016-2017 a fost publicată, anunţă Ministerul Educaţiei.

Astfel, potrivit procedurii, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculaţi, doar pentru anul şcolar 2016-2017, în clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

Unităţile de învăţământ vor trimite la inspectoratele şcolare judeţene (ISJ) şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), listele cu locurile disponibile pentru înscrierea direct în clasa I, până la data de 19 februarie 2016, iar informaţiile cu privire la locurile disponibile la clasa I vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ şi pe site-ul acesteia, dar şi publicate şi pe site-ul inspectoratului şcolar. Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condiţiile se face între 22 februarie – 28 februarie 2016.

Părinţii vor avea posibilitatea de a depune o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile, ulterior solicitările vor fi verificate şi centralizate de unităţile de învăţământ şi transmise inspectoratelor şcolare spre avizare, care la rândul lor, inspectoratele şcolare trebuie să le trimită mai departe la Ministerul Educaţiei până la data de 4 martie 2016, ora 16.00. Ministerul va verifica listele cu solicitările de înscriere în clasa I şi transmite la inspectoratele şcolare aprobarea acestora până la data de 10 martie 2016.