Proiect de moțiune privind intervenția MS în problemele de sănătate publică


sanatatePSD solicită ministrului Patriciu Achimaș-Cadariu întărirea capacității administrative și de intervenție a Ministerului Sănătății în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului.

Potrivit unui proiect de moțiune, PSD consideră necesară definirea unor protocoale și proceduri de funcționare ale sistemului de sănătate publică, a unor standarde minimale ce trebuie îndeplinite de fiecare furnizor de servicii medicale, de la medicul de familie, ambulatoriile de specialitate, spitale care să aibă ca și scop atât tratarea cazurilor apărute, cât și informarea populației cu un set minimal de cunoștințe necesare.

Domnule ministru, este necesară evaluarea capacităților de spitalizare de care dispune Ministerul Sănătății și ierarhizarea corectă a spitalelor din România. (…) Vă solicităm, domnule ministru, să stabiliți un Program de profilaxie a îmbolnăvirilor personalului medical. Nu în ultimul rând, este necesară o campanie națională de informare a populației pe grupe de vârstă asupra pericolelor și riscurilor de boală specifice în care să fie clar ce măsuri suplimentare trebuie să ia populația pentru a preîntâmpina apariția altor cazuri“, se mai arată în proiectul moțiunii.