Separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al TVR


descărcareProiectul de lege care prevede separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al TVR, dar şi alocarea de fonduri pentru transmiterea competiţiilor sportive a fost depus de preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin (PSD).

Propunerea legislativă prevede separarea celor două funcţii: cea de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general. Directorul general urmează să fie selectat în urma unui concurs de proiecte de management şi, în cursul mandatului său de conducere, bine definit, va avea autonomie decizională, dar va da socoteală de buna administrare a societăţii în faţa consiliului de administraţie. În cazul unui management defectuos flagrant, al neîndeplinirii indicatorilor de performanţă stabiliţi prin contractul de management, directorul general va putea fi schimbat din funcţie, prin votul consiliului de administraţie, înaintea de expirarea mandatului.

Printre atribuţiile directorului general se numără conducerea operativă a societăţii, dar şi conducerea lucrărilor comitetului director. De asemenea, directorul general ”supune spre aprobare consiliului de administraţie strategia de dezvoltare a SRR, respectiv, a SRTV, precum şi structura generală a programelor, astfel cum a fost elaborată de comitetul director, şi coordonează implementarea acestora”.