Proiect de lege privind scăderea TVA la 9% pentru cheltuielile de întreținere


images (7)

Potrivit deputatului UDMR, Szabo Odon, în curând va fi depus în Parlament un proiect de lege în sensul scăderii TVA la cheltuielile de întreținere, în care vor fi vizate cheltuielile cu încălzire, electricitate, apă-canal și gunoi menajer.

Deputatul UDMR face referire la o propunere din aprilie anul trecut, cuprinsă într-un document privind politica familială, adoptat de Congresul UDMR și menit să ajute familiile, în special pe cele cu mulți copii. În acel document erau prevăzute și alte măsuri legate de numărul de copii, precum abonamente gratuite la teatru, cluburi sportive sau pentru transport public de la al treilea copil în sus ori reducerea graduală a impozitului în funcție de numărul de copii.

Szabo Odon susține că reducerea TVA la 9% pentru cheltuielile de întreținere nu ar afecta bugetul de stat, deoarece oamenii ar direcționa banii economisiți astfel spre alte categorii de cheltuieli.

Totodată, deputatul UDMR îşi propune să depună și alte proiecte de lege cu impact social, care vizează de la inițierea unui program național Rabla pentru mașini de spălat și frigidere, la sprijinirea familiilor mari, prin facilități acordate mamelor și copiilor.