Decizie privind stabilirea ministerelor ce vor fi coordonate de vicepremieri


lc
La 22 decembrie, în Monitorul Oficial al României a fost publicată o decizie prin care premierul Dacian Cioloş a stabilit ministerele pe care vicepremierii le vor coordona, astfel că Transporturile, Energia, Mediul şi Comunicaţiile vor fi coordonate de Costin Borc, iar Educaţia, Cultura, Munca, Tineretul-Sportul şi Consultarea Publică de Vasile Dîncu.

Printre atribuţiile vicepremierilor se enumeră: avizarea planurilor de măsuri sectoriale din domeniile care le revin, asigurarea unei abordări coerente a politicilor de care sunt responsabili, precum şi asigurarea informării permanente a prim-ministrului în legătură cu aplicarea prevederilor stabilite.

După ce premierul Dacian Cioloş a schimbat regulile de organizare a Guvernului, au fost sporite atribuţiile Cancelariei, condusă de Ioan Dragoş Tudorache, astfel că Cancelaria premierului devine o unitate care va superviza activitatea ministerelor. Aceasta stabileşte, în baza programului de guvernare, proiectele prioritare şi conformitatea acestora cu strategiile europene şi naţionale.