10.200 de dosare gestionate de DNA în 2015


descărcare (1)Procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a afirmat că Direcţia Naţională Anticorupţie a gestionat în acest peste 10.200 de dosare penale, cu un număr de numai 90 de procurori.

Astfel, în cadrul unui interviu, Kovesi a fost întrebată de ce în anumite dosare există întârzieri în desfăşurarea anchetelor, iar unii politicieni reclamă că sunt anchetati acum pentru fapte mult mai vechi.

“Într-adevăr, sunt situatii în care, în anul 2015, investigăm fapte din anul 2010 sau 2011 şi aici sunt două situaţii diferite. O dată, avem situaţia în care au fost deschise aceste dosare în urmă cu câţiva ani în cadrul DNA şi la vremea respectivă nu au fost finisate, unele din lipsă de probe, altele datorită faptului că procurorii au avut foarte multe dosare în lucru. În al doilea rând, sunt foarte multe situaţii în care noi primim sesizări de la cetăţeni sau primim informaţii din mass-media, de la firme, de la diverse persoane care ne scriu despre fapte care au fost comise cu câţiva ani în urmă şi pe care noi suntem obligaţi să le investigăm”, a precizat Kovesi.

Totodată, ea a menţionat că în unele dosare investigaţiile pot dura mai mult, fiindcă este nevoie de verificări complexe.