Stabilirea unui format pentru transmiterea și punerea la dispoziție a informațiilor privind produsele din tutun


descărcare (2)Decizia de punere în aplicare (UE) 2015/2186 a Comisiei de stabilire a unui format pentru transmiterea și punerea la dispoziție a informațiilor privind produsele din tutun a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 3122015.

Astfel, Directiva 2014/40/UE stabileşte că producătorii și importatorii de produse din tutun trebuie să transmită autorităților competente din statele membre în cauză informații privind ingredientele și emisiile produselor din tutun, precum și privind volumele lor de vânzări.

Informațiile trebuie să fie transmise înainte de introducerea pe piață a produselor noi sau modificate. Totodată, ar trebui să se stabilească formatul pentru transmiterea și punerea la dispoziție a informațiilor respective. La elaborarea noului format trebuie să se țină cont de experiența câștigată și de cunoștințele dobândite în ceea ce privește formatele existente pentru raportarea ingredientelor produselor din tutun.

Prezentul act normativ prevede un format comun pentru raportarea și punerea la dispoziție a informațiilor privind ingredientele și emisiile produselor din tutun și privind volumele de vânzări.