Categories
Învăţământ şi educaţie Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Disciplina “Noţiuni de prim-ajutor” ar putea fi obligatorie în învăţământul preuniversitar şi universitar – Proiect

descărcare (1)În baza unei propuneri legislative de modificare a Legii educaţiei, care se află în consultare publică la Camera Deputaţilor până la 30 decembrie, disciplina “Noţiuni de prim-ajutor” ar putea deveni obligatorie în învăţământul preuniversitar şi universitar.

În iniţiativa legislativă se arată că: “În toate nivelurile sistemului naţional de învăţământ, preuniversitar şi universitar, cu excepţia celui prevăzut la art 23. alin 1.lit a, se include disciplina Noţiuni de prim ajutor ca disciplină obligatorie de studiu. Planul şi programa naţională precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina Noţiuni de prim ajutor se aprobă prin ordin comun al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Ministerului Sănătăţii”.

Totodată, propunerea mai stabileşte că “educaţia fizică şi sportul, precum şi orele de Noţiuni de prim ajutor în învăţământul preuniversitar sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învăţământ”.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la data de 25 noiembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi se află în consultare publică până la 30 decembrie 2015. Iniţiatorii, 37 de parlamentari PSD, îşi motivează acest demers prin necesitatea ca fiecare individ să poată acţiona atunci când se află în faţa unei urgenţe medicale sau să cunoască modalităţile de a evita sau reacţiona în faţa unui pericol cu potenţial vital.