Măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale


248618maximÎn şedinţa din 19 noiembrie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care include o serie de măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale, în concordanță cu Hotărârea și votul Parlamentului privind instalarea actualului Cabinet, printre care și înființarea Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Potrivit unui comunicat, postat pe portalul juridic al Guvernului, “Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic va fi înfiinţat şi va funcţiona ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în scopul constituirii şi promovării unui cadru riguros de consultări publice cu societatea civilă (…) Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Ministerului pentru Consultare Publică vor fi adoptate prin Hotărâre a Guvernului, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate astăzi. Finanţarea noului minister se va face de la bugetul de stat, ministrul având calitatea de ordonator principal de credite. Pentru anul 2015, finanţarea Ministerului pentru Consultare Publică se asigură din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Personalul din cadrul noului minister va fi salarizat la nivelul celui din Secretariatul General al Guvernului”.

Actul normativ mai stabileşte că atribuţiile viceprim-miniştrilor, altele decât cele specifice ministerelor pe care le conduc, vor fi stabilite prin decizie a prim-ministrului.

Organizarea, funcționarea și atribuțiile Ministerului pentru Consultare Publică vor fi adoptate prin Hotărâre a Guvernului, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență.