Nou termen pentru aprobarea Legii Turismului


turism-intern-romania
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, a declarat că proiectul Legii Turismului ar putea fi aprobat până în martie 2016.

Targetul este ca până la sfârşitul anului să fie deja în lucru, iar până la 31 martie 2016 să avem legea aprobată. S-a făcut ce era cel mai mai greu, să luăm la periat tot cadrul legal, să determinăm ce se aplică, ce nu se aplică, s-a muncit pe o echipă de management din cadrul ANT. Legea a fost trimisă miercuri către toate asociaţiile profesionale din turism. Săptămâna viitoare avem prima şedinţă de lucru cu subcomisiile destinate pentru analiza legii. Iar apoi va fi urcată pe site, în dezbatere publică“, a afirmat preşedintele ANT.

Reamintim că, în luna septembrie, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a anunţat că va modifica proiectul Legii Turismului, după ce a primit observaţii de la organizaţiile din turism.

Federaţia Patronatelor din Turism a cerut schimbarea integrală a actului normativ, apreciind că acesta este incoerent, seamănă cu “lucrarea de diplomă a unui student mediocru” şi încalcă inclusiv prevederile Constituţiei.

,