Drepturile personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar


examen

Un proiect de Hotărâre pentru modificarea art. 91 din H.G. nr. 518/1995 privind unele drepturi și obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit noilor modificări a H.G. nr. 518/1995 prin proiectul de act normativ, personalul Ministerului Afacerilor Interne care participă la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în comun cu forţele armate ale României sau similare celor prevăzute la art. 2 din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, pentru forţele armate, beneficiază de diurnă, cazare şi hrană care se stabilesc în raport de nivelul acestora utilizat la data de 31 decembrie 2009, potrivit legislaţiei aplicabile forţelor armate care participă la misiuni în afara teritoriului statului român, în lipsa acordării acestor drepturi de către aliaţii, partenerii sau organizaţiile internaţionale sub egida cărora se desfăşoară misiunile şi operaţiile.

De asemenea, proiectul legislativ mai arată că în raport de gradul de risc al misiunilor şi operaţiilor la care participă personalul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul afacerilor interne poate aproba majorarea cu până la 100 % a valorii diurnei stabilite.