Modificarea Legii privind realizarea perdelelor forestiere – Proiect


paduriMai mulţi membri din Partidul Naţional Liberal au inițiat un proiect pentru modificarea Legii 289/2002 privind realizarea perdelelor forestiere, menite să diminueze riscurile provocate de fenomene meteorologice extreme – deșertificări, alunecări de teren. Inițiativa se află în acest moment în dezbatere în Camera Deputaților, a informat, deputatul liberal Lucia Varga.

Aceasta a adăugat că a propus Ministerului Mediului să identifice, într-un interval de 6 luni, suprafețele unde sunt necesare aceste perdele forestiere de-a lungul căilor de comunicații, cursurilor de apă și pe terenurile agricole, să evalueze necesarul resurselor financiare și să prezinte în Parlament un program multianual de realizare a acestor perdele forestiere pentru următorii zece ani.

Totodată, deputatul liberal a criticat Guvernul Ponta, considerând că “nu este interesat” de realizarea perdelelor forestiere, și a precizat că reprezentanții Ministerului Mediului au anunţat că în această toamnă, “vor planta zero perdele forestiere”.