Proiectul privind acordarea de tichete în programul “Şcoală după şcoală”, adoptat de Camera Deputaţilor


elevi-clasa-I-640x360

Pe 28 octombrie 2015, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit propunerea legislativă pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale care prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul “Şcoală după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv.

Deputatul liberal Raluca Turcan îndeamnă partidele parlamentare să urmărească proiectul la Senat şi să-l voteze, astfel încât Guvernul să poată să aloce bani în legea bugetului de stat pe anul viitor.

Turcan mai spune că “programul “Şcoală după şcoală” poate ajuta un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric în vederea formării educaţiei şi supravegherii copiilor din învăţământul primar. Acest proiect poate să sprijine sute de mii de familii care nu au cu cine să îşi lase copiii după finalizarea orelor de curs”.

În expunerea de motive, se arată că valoarea tichetului este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie.