ANCOM a lansat document pe tema evoluţiei comunicaţiilor din România în perioada 2016 – 2020


ancom
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a lansat în dezbatere publică un document care prezintă perspectiva preliminară a ANCOM asupra evoluţiilor din sectorul comunicaţiilor digitale din România până în anul 2020 şi asupra modalităţilor în care Autoritatea îşi propune să răspundă acestor evoluţii.

Iniţiativa ANCOM rezumă principalele elemente identificate în urma unei analize strategice prospective pentru asigurarea funcţionării competitive a comunicaţiilor digitale din România în beneficiul utilizatorilor în perioada 2016-2020.

Este vorba de un document de discuţie, nu de un proiect de strategie, şi reprezintă prima etapă a unui demers de analiză şi dialog care vor ajuta ANCOM să cristalizeze, cu ajutorul tuturor celor interesaţi de domeniul comunicaţiilor, o viziune pentru perioada 2016-2020, dar şi să contureze priorităţi şi direcţii de acţiune definitorii pentru foaia de parcurs a ANCOM.

Astfel, priorităţile strategice identificate de iniţiativa ANCOM sunt: promovarea competitivităţii reţelelor, maximizarea disponibilităţii serviciilor şi capitalizarea beneficiilor reţelelor IP.

,