Aleşii statului ar putea rămâne fără maşini pentru deplasări în colegiu


senat
Potrivit unei propuneri legislative a Birourilor Permanente înaintată Comisiei de Statut, parlamentarii ar putea rămâne fără maşini pentru deplasări în colegiu, urmând să primească în schimb o sumă forfetară de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport în colegiul în care au fost aleşi.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat să propună Comisiei de Statut două modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicită completarea art. 41 alin. (2) şi art. 45 alin. (3) din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul în care parlamenarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achiziţionării unui număr atât de mare de maşini“, a afirmat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru.

Dacă modificarea va fi adoptată deputaţii şi senatorii vor fi nevoiţi sa predea maşinile primite şi vor primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetară de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, care reprezintă document justificativ.