Proiect privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice


electronic internet
Ministerul pentru Societatea Informaţională a supus dezbaterii publice proiectul de Lege privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice.

Proiectul de lege stabilişte:

  • accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii ori mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură fizică necesare susţinerii acestora;
  • accesul furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice la infrastructura fizică a operatorilor de reţea;
  • măsurile privind construirea de reţele de comunicaţii electronice şi pentru facilitarea şi stimularea extinderii acestora prin reducerea costurilor asociate acestei extinderi.

Dispoziţiile proiectului legislativ nu se aplică reţelelor de comunicaţii electronice şi elementelor de infrastructură fizică deţinute sau administrate de instituţiile ori autorităţile publice din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Proiectul de lege transpune prevederile Directivei 2014/61/UE a Parlamentului European şi a Consiliului privind măsuri de reducere a costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice de mare viteză.