O.G. privind majorarea salariilor unor categorii de personal medico-sanitar


lc
Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă aprobată de Guvern, începând cu 1 octombrie vor fi majorate cu 25% salariile pentru personalul medical din cabinetele medicale şi de medicină dentară al MApN, MAI, SRI, din cabinetele medicale şcolare, din centrele de asistenţă medicală comunitară şi din centrele medico-sociale publice.

În conţinutul aceleiaşi ordonanţe este menţionat faptul că salariile nu vor fi majorate în cazul personalului din direcţiile de sănătate publică şi structurile similare ale ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, cu excepţia personalului din cabinetele medicale şi dentară, de unitate.

Actul normativ mai prevede şi creşterea, la 3.875 de lei, începând cu 1 octombrie 2015, a cuantumului salariului lunar brut/soldei brute lunare în funcţie de care se stabileşte bursa de rezidenţiat.

Noile categorii de personal medico-sanitar se adaugă celor prevăzute iniţial după negocierile pe care prim-ministrul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, le-au avut cu liderii sindicatelor din Sănătate.