Colaborare între Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia Română în cadrul programului “Sănătate pentru Sate”


lcLa 3 septembrie 2015 Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi Patriarhul Daniel au semnat un protocol de colaborare pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale a persoanelor defavorizate din mediul rural şi zonele izolate, cu ajutorul medicilor voluntari ai bisericii.

Actul normativ prevede organizarea unor acţiuni medicale cu caracter umanitar având drept beneficiar persoanele defavorizate din punct de vedere social, cu vârste înaintate, neasiguraţi, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, pacienţi cu boli cronice sau cu nivel educaţional redus, dar şi cazuri sociale din mediul rural.

Activităţile se vor desfăşura pe bază de voluntariat de către medicii implicaţi în proiect şi vor avea drept scop creşterea gradului de conştientizare şi implicare în acţiuni de prevenire şi combatere a practicilor care dăunează sănătăţii precum: consumul de tutun, alcool, droguri.

Pentru început acest proiect pilot va fi implementat în zonele care aparţin Arhiepiscopiei Bucureştiului, Prahova, Ilfov şi municipiului Bucureşti, urmând a fi extins ulterior la nivel naţional.