Dezbatere privind modificarea OUG privind atribuirea contractelor de achiziţie publică


lc
Ministerul pentru Societatea Informațională a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță pentru modificarea şi completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

Actul normativ prevede introducerea tarifului anual de acces la facilităţi electronice aplicabil autorităţilor contractante în cuantum de 800 lei la care se adaugă taxa pe valoare adaugată, potrivit legii, iar plata tarifului se va efectua în baza deciziei titlu de creanţă emis de operatorul Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) până la data de 30 martie a anului pentru care se datorează tariful de acces.

Potrivit proiectului de ordonanţă autorităţile contractante au obligaţia achitării tarifului de acces la facilități electronice în maxim 30 de zile de la primirea deciziei titlu de creanţă, iar în cazul neachitării tarifului, precum şi a majorărilor de întârziere, se va proceda la executarea silită în baza deciziei titlu de creanţă, care devine titlu executoriu.