Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, a fost aprobată


fermieri

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă aprobarea procedurii de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri în agricultură.

În acest sens, în Monitorul Oficial nr. 524 şi 524 bis din 14 iulie 2015, a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Rata accizei reduse la motorina utilizată de fermieri în agricultură reprezintă echivalentul în lei a cuantumului de 21 euro pe 1000 litri, iar diferența dintre rata accizei standard și rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

“Subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură reprezintă o prioritate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în vederea reducerii costurilor de producție”, au afirmat reprezentanţii MADR.